Selectie van de beste druiven van Istrische Malvasia uit geselecteerde wijngaarden op Istrische rode, zwarte, grijze en witte bodem.
De belangrijkste kenmerken van de bodem en wat de wijn geeft:
Zwarte aarde – structuur en duurzaamheid
Grijze grond – consistentie
Rode grond – mineraliteit
Witte grond – versheid en bloei
Oogst met de hand begin oktober. Maceratie en nagisting gedurende 8 maanden in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. Rijping gedurende 30 maanden in acaciavaten van 2500 liter.
De kleur van de wijn doet onweerstaanbaar denken aan het meest interessante antiek, met een vleugje groene olijf.
De wijn heeft een uitstekende aromatische stabiliteit, van aromatische kruiden (salie, peterselie, origano) tot tropisch fruit (guave, komquat), gedroogde citrusvruchten, zeer rijp zomergeel fruit, kweeperen, rijpe peren, amandelen, bloemen (meidoorn, wilde roos, jasmijn), johannesbrood in een opwindende en eindeloze reeks die leidt tot delicate kruidige sporen van hooi en tabak.
De textuur is olieachtig en de structuur stevig, met een lange afdronk waarin rijp en gedroogd fruit zich vermengen en behoorlijk wat bitterheid. De wijn is vol, vet, mineraal, met een aangename frisse afdronk en gepaard met elegante tannines.
Gastronomische aanbeveling: Deze wijn vraagt om stevig en elegant eten; van scampi, kreeft en vis als ruit en blad, filet met champignons, over frittata en pasta met zwarte truffels. We raden ook aan om wild te braden en te stoven (fazant, kwartel, wild).
Druivensoort: Malvazija Istarska
Wijngaard: Grum, Žmergo, Škrline, Škrinjari
Leeftijd wijngaard: 25 jaar, 15 jaar, 15 jaar, 35 jaar
Bodemsamenstelling in wijn: rode aarde 60%, zwarte aarde 15%, grijze aarde 15%, witte aarde 10%
Vintagetijd: oktober
Oogst: met de hand
Vinificatie: fermentatie in inox tank, 240 dagen koude maceratie op 10 – 12 °C
Rijping: 30 maanden in eiken vaten van 25 HL
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertemperatuur: 13-15 °C